Portfolio

BL’A

In de gemeente Braine l’Alleud was het tijd voor de vernieuwing van het gemeentehuis. De binnen- en buitenkant van het gebouw werden volledig onder handen genomen. Na een bezoek van de adviseurs van Actual Sign werden we aangesteld voor de wayfinding binnen en buiten, gevelbelettering en signalisatie.

Voor de buitensignalisatie werden gepersonaliseerde wegwijzertotems en infostaanders voorzien. Omdat er geen gecompliceerd signalisatieplan nodig was op het terrein, was het voldoende om een algemeen overzichtsbord met de plattegrond van het gemeentehuis en de gemeente te plaatsen. Verder werd de buitenkant van het gebouw voorzien van grote gevelletters, dit leverde mooie beelden op, die nadrukkelijk in the picture gezet worden op de website van de gemeente.

De interne wayfinding werd ondersteund door deurnaamborden, folies & belettering en pictogrammen. Ze werden stuk voor stuk gepersonaliseerd op basis van de huisstijl van het gemeentehuis en zorgen voor een duidelijke weergave van de verschillende ruimtes binnen het gebouw.